Egy új fogalom tudástára

Az ember, mint én is, ami előtt megalapítja a várva várt saját vállalkozását, hogy meg tudja valósítani a gyerekkori, régóta dédelgetett álmait, számot vet magával, a tudásával és azzal a környezettel, ami támogatni tudja őt egy-egy feladat ellátásával, vagy ha úgy hozná az élet, egy-egy probléma feloldásban. Persze ez sosem könnyű feladat, mert egy ilyen helyzetben az embernek mindig nagyon objektívnak kell lennie, és a barátok, a család és közvetlen környezet oldalát tekintve ez nehéz érzésekkel társulhat, de muszáj megtenni, hogy tisztán lássuk, kire számíthatunk és melyek azok a területek, amik mindenképpen üresen maradnak, ha segítségre van szükségünk.

Én is megtettem ezt a számotvetést, és arra jutottam, hogy a munkavédelem területe bizony hihetetlen sötét folt számomra, és azt sem tudom, hogy a környezetemben ki tudna a munkavédelmi feladatok professzionális ellátásában segíteni. Éppen ezért elkezdtem egy olyan szakértői csapatot keresni, akik megfelelő tapasztalattal is rendelkeznek a területen és tényleg biztonságos és profi szolgáltatást tudnak adni számomra. Meg is találtam az activesafety csapatának személyében, és azt kell mondjam, hogy teljesen új tudás tárult fel előttem.

Persze eddig is gondoltam, hogy nem csak az a fontos, hogy a jegyzőkönyvek rendben legyenek és a papírok által ne kapjunk büntetést egy-egy ellenőrzés során, de ez a kis csapat olyan hihetetlen jó munkavédelmi rendszert épített ki a vállalkozásom számára, ami hatalmas biztonságot ad a mindennapi munkavégzés kapcsán is. Ezen túl pedig megismertem egy szó új jelentését is, hiszen nekem eddig a kockázatértékelés csupán a banki szektorban volt használatos kifejezés, most pedig már tudom, hogy egyrészt kötelező feladat, másrészt pedig a munkavédelmi rendszer alapját adja. Ma már el sem tudom képzelni a működésünk e nélkül a kis csapat nélkül.