Szorult helyzetből előny

Az ember tudja, ha már egyszer életében legalább vállalkozásba fogott, hogy nem csak hogy nem könnyű egy vállalkozás kiépíteni, legalább annyira nehéz az is, hogy hosszú távon, folyamatosan jól működő és fejlődő, stabil állapotban tartsuk ezt a céget. Hihetetlen sok munkám van nekem is az alapításban, az emberek megfelelő helyre delegálásában, ha csak a munkavállalókat nézzük, és még sorolhatnám, de most már tudom, hogy nem szabad elengedni a gyeplőt egy pillanatra sem, mert egyrészt egy szervezet amennyiben nem fejlődik, előbb-utóbb hanyatlani kezd, másrészt pedig a versenytársak ha egy kicsit gyengeséget éreznek a levegőben rögtön megpróbálják kihasználni azt, és akkor bizony tetemes ügyfelet és piaci részesedést veszíthet az ember, ami akár a vállalkozás végét is jelentheti a legrosszabb esetben.

Én egy kicsit elengedtem a gyeplőt, magánéletbéli problémák miatt, és meg is bosszulta magát a dolog. A cég működése továbbra is stabilan és jól ment, de a versenytársak hihetetlen mód támadást indítottak ellenünk, amivel szemben nagyon gyorsan védekeznem kellett. Ez egyrészt nagyon jót tett, mert a magánéletbéli problémám kezelése egyúttal meg is oldódott, hiszen muszáj volt vissza állnom dolgozni, ha nem akartam elbukni mindent amit addig felépítettem, hatalmas kérdéseket és kétségeket támasztott azonban.

Hála a jó égnek egy nagyon kedves ismerősöm azt ajánlotta, hogy próbáljak úgy gondolkodni, hogy a hátrányból előnyt tudjunk kovácsolni, és próbáljak ne nyíltan szembe szállni senkivel sem, hanem leginkább a saját erősségünket, különlegességünket próbáljam domborítani. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a Kogwheel munkatársaival és kezdtünk bele a kommunikációs tréning sorozatba, ami hihetetlen eredményeket hozott a vállalat életébe. A versenytársak sorra maradtak el, az ügyfélelégedettség nőtt. Egycsapásra megoldódott a probléma, mert elterjedt a jó hírünk, és inkább minket választottak az emberek. Szorult helyzetből tényleg lehet előnyt kovácsolni.